О производу

Лан је једногодишња или двогодишња зељаста биљка са кратким вретенастим кореном. Порекло ове биљке није ни данас са тачношћу установљено, али се сматра да је родно место лана планински регион Индије и Кине. Данас се највише узгаја у умереној зони Европе, Азије и Северне Америке, као и у Северној Африци.

Предности златног лана

Златни лан, у већим количинама од осталих биљака, садржи триптофан и друге есенцијалне аминокиселине, чији недостатак може негативно да утиче на наше органе, пре свега на вид и стање коже. Златни лан је посебно култивисана биљка, која представља богат извор полинезасићених масних киселина (Омега3, Омега6), протеина, полисахарида, фитоестрогена, растворљивих и нерастворљивих дијеталних влакана, витамина (A, B, E и F), минерала (калцијум, магнезијум, манган, цинк, гвожђе, бакар, хром, фосфор, калијум и натријум).

Препоручује се

Спољни слој белог ланеног зрна садржи фитохормоне (структура која подсећа на женски хормон – естроген), па је идеалан производ за жене. Фитохормони подстичу нормалан раст и развој плода, процес лактације, а такође спречавају развој тумора дојке, побољшавају благостање жена у менопаузи, смањују манифестацију хормоналне неравнотеже. Недавно је откривено да семенке златног лана инхибирају оксидативне процесе у ћелијама, што доводи до споријег процеса старења.