HELJDA-SIROVA promena boje

Хељда зрно сирова

Хељду производимо у Курску, пољопривредној и еколошки чистој области Русије. Хељда је Славујев примарни производ. Предивне особине ове житарице придобиле су сву нашу љубав и пажњу која нам се вишеструко враћа кроз здраве и преукусне оброке. Зелена хељда, за разлику од смеђе, није термички обрађена. Такво, необрађено зрно, садржи 30% више корисних микро и макроелемената и витамина од пропарене (пропржене) хељде. Нежна механичка обрада не оштећује једра зрна, због тога је цео спектар витамина и минерала (у сировом стању) у потпуности сачуван. Зелена хељда има мекан орашасти укус и може се конзумирати кувана или припремљена на пари.

НУТРИТИВНЕ ВРЕДНОСТИ

у сувом стању

на 100 гр производа

Енергијa ………………………………………………………………. 1536КЈ/368ккал
Масти ……………………………………………………………………………………………. 3.1 г
од којих засићене масне киселине ……………………………. 0.42 г
Угљени хидрати ………………………………………………………………………. 71 г
Од којих шећери……………………………………………………………………..< 1.0 г
Дијететска влакна ………………………………………………………………. 9.1 г
Протеини …………………………………………………………………………………. 12.7 г
Со ………………………………………………………………………………………………….. <0.01 г

Припрема
Ставите испрану хељду у шерпу са проврелом водом у односу 1:2 (једна шоља хељде и две шоље воде).
Кувајте док не проври и смањите ватру.
Прекријте поклопцем и кувајте 15-20 минута, док хељда не упије сву воду.