Просо

Славујево просо производимо у еколошки чистој области Русије. Веома се трудимо да природно производимо све житарице које гајимо. Зрно пролази вишеструки процес чишћења, али га при томе не оштећујемо ни на један начин. Зато је наше зрно проса јарке светло-жуте боје, пријатног мириса и непоновљивог укуса. 

НУТРИТИВНЕ ВРЕДНОСТИ

у сувом стању

на 100 гр производа

Енергијa ………………………………………. 1571КЈ/376ккал
Масти ………………………………………………………………….. 2.8 г
од којих засићене масне киселине ….. 0.63 г
Угљени хидрати …………………………………………… 76.1 г
Од којих шећери ………………………………………….< 1.0 г
Дијететска влакна …………………………………………. 8.1 г
Протеини ………………………………………………………… 10.2 г
Со ………………………………………………………………………… 0.01 г

Припрема
Исперите просо кроз густо сито, све док потпуно не престане да пени (то што пени природно је својство проса, али није пожељно, јер даје просу одређену горчину при кувању). 
Прелијте врелом водом или млеком у односу 1:4 и кувајте од 15 до 20 минута (у зависности колико желите да зрно буде меко).
Након кувања поклопите и оставите да одстоји 10 минута.