POLBA-GLAZIRANA

Зрно полбе глазирано

Славуј полбу производимо у Курску, пољопривредној и еколошки чистој области Русије. Главна предност полбе над пшеницом и другим житарицама је висок садржај протеина и присуство 18 аминокиселина. То значи да полба може скоро у потпуности заменити намирнице животињског порекла.

НУТРИТИВНЕ ВРЕДНОСТИ

у сувом стању

на 100 гр производа

Енергијa ……………………………………….. 1411КЈ/337ккал
Масти …………………………………………………………………… 0.9 г
од којих засићене масне киселине …. 0.44 г
Угљени хидрати ……………………………………………. 61.3 г
Од којих шећери …………………………………………….. 1.0 г
Дијететска влакна …………………………………………. 8.5 г
Протеини …………………………………………………………. 14.7 г
Со …………………………………………………………………………. 0.01 г

Припрема
Очистити и опрати зрно полбе.
Ставити да се кува у односу 1:3 (једна шоља полбе и три шоље воде).
Када вода прокључа, смањити ватру и на тихој ватри кувати 45 минута.