Шта су то Славујеве пахуљице од полбе?

Тајна квалитета наших пахуљица је једноставна. Узимамо цело зрно наше полбе. Очистимо га од љуске, при томе не оштећујемо унутрашњу опну зрна. Пропаримо га и спљоштимо под притиском. Тако наше пахуљице остају нутритивно подједнако квалитетне као и цело зрно полбе. На тај начин вам омогућавамо припрему идеалног оброка за целу породицу. Беланчевине које улазе у састав пахуљица од полбе одржавају у вама осећај ситости, подижу енергију и омогућавају боље усвајање корисних супстанци из хране, а корисни сложени угљени хидрати и влакна побољшавају варење.  Будите нам снажни и здрави. Пријатно!

НУТРИТИВНЕ ВРЕДНОСТИ

у сувом стању

на 100 гр производа

Енергијa ……………………………………….. 1411КЈ/337ккал
Масти ………………………………………………………………….. 0.9 г
од којих засићене масне киселине …. 0.44 г
Угљени хидрати ……………………………………………..61.3 г
Од којих шећери …………………………………………….. 1.0 г
Дијететска влакна …………………………………………. 8.5 г
Протеини …………………………………………………………. 14.7 г
Со …………………………………………………………………………  0.01 г

Припрема
Прелијте пахуљице од полбе врелом водом или млеком у односу 1:1,5 (1 шоља пахуљица од полбе, 1,5 шоља вреле воде или млека).
Промешајте, прекријте поклопцем и оставите да одстоје 8-10 минута.
Претворите свој доручак у топли десерт додавши воће, бобичасте плодове, мед или слатко.
Уколико се определите за јогурт или неки хладан напитак – цеђени сок и слично, оставите пахуљице да одстоје 15 минута. Пријатно!