Каша од полбе

Славујева каша од полбе добија се од целог, термички необрађеног зрна полбе. Зрно пролази процедуру грубог млевења, без губљења нутритивних вредности. На тај начин каша од полбе задржава свој изворни квалитет.

НУТРИТИВНЕ ВРЕДНОСТИ

у сувом стању

на 100 гр производа

Енергијa ……………………………………….. 1411КЈ/337ккал
Масти …………………………………………………………………… 0.9 г
од којих засићене масне киселине …. 0.44 г
Угљени хидрати ……………………………………………. 61.3 г
Од којих шећери …………………………………………….. 1.0 г
Дијететска влакна …………………………………………. 8.5 г
Протеини …………………………………………………………. 14.7 г
Со …………………………………………………………………………..0.01 г

Припрема
Шољу каше од полбе темељно опрати хладном водом.
У посуду сипати две шоље воде и кувати до кључања, па додати кашу.
Кувати на тихој ватри 30 минута.
Додати со или шећер. Пре сервирања додати комадић путера.