О производу

Кукуруз је једногодишња биљка из породице житарица, пореклом из Средње и Јужне Америке, која почиње да се узгаја пре више од 10 хиљада година. Крајем XV и почетком XVI века узгој ове културе почиње да се шири и по осталим континентима. Ова житарица обилује корисним супстанцама које помажу у борби против различизих обољења и пружају енергију за читав дан!

Предности кукуруза

Кукуруз ,,Славуј“ је природни нехибридни производ, који има висок садржај витамина, макро и микро-елемената, битних аминокиселина и хранљивих влакана, као што су: магнезијум, фосфор, гвожђе, цинк, калијум, калцијум и натријум, а такође витамини: B1, B2, B3, B6, A, E и C, који потпомажу нормално функционисање организма. Кукурузно уље помаже у борби против аrтеросклерозе. Редовна конзумација кукурузног уља у храни смањује ниво лошег холестерола и побољшава липидни профил липопротеина у плазми. Срце и крвни судови на тај начин трпе мање оптерећење, тако да се ризик од срчаног и можданог удара смањује.

Препоручује се

Уље из кукурузне каше засићује тело омега-3 масним киселинама. Постоје докази да кукуруз помаже у контроли нивоа крвног притиска, па је корисно јести га како особама које пате од хипертензије, тако и онима које имају снижен крвни притисак. Кукуруз се препоручује и у исхрани особа које пате од анемије, јер ова житарица садржи не само гвожђе потребно црвеним крвним ћелијама, већ и фолну киселину. Њихов редован унос представља одличну превенцију анемије. Поред тога, комбинација витамина А и β-каротена у кукурузу повећава апсорпцију гвожђа.